«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι (Κ.Παλαμάς)..... Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά. Με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν, μας ανάψαν φωτιές στα χωριά. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Μα οι εχθροί μας πια τώρα σκορπίσαν και ξανάρθε σε μας λευτεριά. Για να φτιάξουμε τα όσα γκρεμίσαν, ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά.

Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Οι διαφωνίες της Βάσως

Η Βάσω Παπανδρέου (σκίτσο) δεν ήταν η πρώτη φορά που εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η παρουσία του Στρος Καν και του Ολι Ρεν της έδωσε την ευκαιρία να εκφράσει και πάλι τις αντιρρήσεις της ή τις ενστάσεις της σχετικά με τα μέτρα που αποφασίζονται. Η θητεία της στην Κομισιόν της παρέχει την απαραίτητη εμπειρία για να αντικρούσει και τους Ευρωπαίους πολιτικούς. Στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ήταν ορατό ότι η κ. Παπανδρέου διαφωνούσε με τους Στρος Καν και Ρεν για να διαφωνήσει με την κυβέρνηση.

Βεβαίως η διαφωνία της και οι ενστάσεις της παραμένουν στο πλαίσιο της πολιτικής νομιμότητας. Καταψήφιση των μέτρων δεν έχουμε δει από κανέναν, ούτε και από την κ. Παπανδρέου. Και μάλλον δε θα δούμε…                 πηγή 

Related Posts with Thumbnails