«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι (Κ.Παλαμάς)..... Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά. Με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν, μας ανάψαν φωτιές στα χωριά. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Μα οι εχθροί μας πια τώρα σκορπίσαν και ξανάρθε σε μας λευτεριά. Για να φτιάξουμε τα όσα γκρεμίσαν, ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Άλλη μια φορά η Ελλάδα σε ρόλο... ασθενή με γύψο ..

.. ήρθε χωρίς απαντήσεις για το παρόν της ευρωπαϊκής κρίσης ο Στρός Κάν - Συνταγή 'χημειοθεραπεία' από ΔΝΤ για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων...

Πως μετράται η παραγωγικότητα;
Τι θα κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το... 'αδερφοποιημένο' ΔΝΤ για την κρίση χρέους αλλά και ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Ποιο το σχέδιο όταν θα βγαίνει από την εντατική η οικονομία της Ελλάδας;

Όσο ακούσατε απάντηση εσείς άλλο τόσο άκουσαν και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου...
Μια έκπληξη ήταν η 'συνταγή' που μας μετέφερε ο Γάλλος σοσιαλιστής πρόεδρος το IMF.

Στην ουσία απλά μας επανέφερε τη μείωση στους μισθούς ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, μιλώντας στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ενώπιον βουλευτών.

Στο -25% η παραγωγικότητα;
Υποστήριξε οτι αυτοί πρέπει να ευθυγραμμιστούν με την παραγωγικότητα, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα η παραγωγικότητα έχει μειωθεί κατά 25% τα προηγούμενα χρόνια.
Όσον αφορά ... μάλιστα τις αυξήσεις σε μισθούς ο Στρος Καν δήλωσε ότι πρέπει να εξομαλυνθεί η διαφορά με τις αυξήσεις που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια σε σχέση με αυτές που δόθηκαν σε άλλες χώρες.
Ο Στρος Καν δήλωσε επίσης ότι «μπορεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης να είναι επώδυνο» ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος». 
Ο  Στρος Καν χαρακτήρισε ορόσημα τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό.
Σχετικά με το ζήτημα της επιμήκυνσης, δήλωσε ότι το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει επιπλέον όρους ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν μιλά και εξ ονόματος της ΕΕ, πάνω στο θέμα αυτό.
Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση της επιτροπής
Αιχμηρή η πρόεδρος της επιτροπής Β. Παπανδρέου για την αποτελεσματικότητα του ταμείου σε όποιες χώρες παρενέβη.
Απηύθυνε την εξής ερώτηση:
Δεν γνωρίζετε ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει ? Ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας ? είπε
Καταλόγισε στον αξιωματούχο ότι στις περισσότερες χώρες στις οποίες έχει παρέμβει το Ταμείο δεν έχει φέρει θετικά αποτελέσματα.
Σε αυτή την παρέμβαση ο κ. Στρος Καν αναγνώρισε ότι έχουν γίνει λάθη, πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτά λαμβάνονται υπόψη και διορθώνονται.
Ο Ντ. Στρος Καν άφησε αιχμές κατά της αξ. αντιπολίτευσης μετά την εισήγηση του Χρ. Σταικούρα γιατί η ΝΔ δεν ψήφισε το μνημόνιο.
Υποστήριξε ότι το μνημόνιο θα στεφθεί με επιτυχία και ότι όλοι πρέπει να διαλέξουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν και ποιον θα αφήσουν.

Πηγή

Related Posts with Thumbnails