«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι (Κ.Παλαμάς)..... Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά. Με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν, μας ανάψαν φωτιές στα χωριά. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Μα οι εχθροί μας πια τώρα σκορπίσαν και ξανάρθε σε μας λευτεριά. Για να φτιάξουμε τα όσα γκρεμίσαν, ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά.

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Το Παρίσι ντύθηκε στα λευκά

Την ώρα που στη Σικελία ορισμένοι έβαλαν τα μαγιό τους και κατευθύνθηκαν στις παραλίες, αφού η θερμοκρασία προσέγγισε τους 30 βαθμούς Κελσίου, στο Παρίσι ένα λευκό πέπλο κάλυψε τα πάντα, παραλύοντας τις συγκοινωνίες.

Η χιονόπτωση έγινε αιτία να τραβήξουν χειρόφρενο τα λεωφορεία, ενώ διακόπηκε η λειτουργία του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκολ» και μόλις ένας από τους τέσσερις αεροδιαδρόμους επαναλειτούργησε χτες το απόγευμα.

Χάος επικράτησε και στη Σκοτία λόγω των χιονοπτώσεων και των πολικών θεμοκρασιών, με αποτέλεσμα να κινούνται μετά δυσκολίας τα τρένα και να διακοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Εδιμβούργο με τη Γλασκόβη.                 Πηγή 

Related Posts with Thumbnails