«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι (Κ.Παλαμάς)..... Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά. Με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν, μας ανάψαν φωτιές στα χωριά. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Μα οι εχθροί μας πια τώρα σκορπίσαν και ξανάρθε σε μας λευτεριά. Για να φτιάξουμε τα όσα γκρεμίσαν, ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά.

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Κρύο και χιόνια το Σαββατοκύριακο και στην Αττική

Με τσουχτερό κρύο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μας υποδέχεται αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ δεν αποκλείεται στην Αττική να πέσουν και οι πρώτες νιφάδες χιονιού.


Ο καιρός, όπως όλα δείχνουν, “αποφάσισε” να συμβαδίσει επιτέλους με την εποχή και από τον θερμότερο Νοέμβρη όλων των εποχών περνάμε απότομα σε χιόνια με πολύ κρύο και καταιγίδες και βροχές.
Από την Παρασκευή έρχονται χιόνια με τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις βοριάδες.
Αναλυτικά, την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα ενώ θα χιονίσει αρχικά στα δυτικά και βόρεια ορεινά και αργότερα και στα υπόλοιπα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.
Το Σάββατο στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται παροδική συννεφιά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ανοιχτά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε… τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και νότια καθώς και χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Επίσης θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην περιοχή του Αιγαίου κυρίως τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα πέσει σε χαμηλά επίπεδα ενώ τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Την Κυριακή στην περιοχή του Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της Κρήτης ενώ και στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν κάποιες πρόσκαιρες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και μόνο στα δυτικά θα ανέβει λίγο ενώ τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Τη Δευτέρα στην περιοχή του Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αρχικά τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά αλλά τα φαινόμενα αργότερα θα ενταθούν και από τις βραδινές ώρες θα αρχίσουν να επεκτείνονται και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από τις βραδινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από τις νυχτερινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο αλλά τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Πηγή :    24ωρο

Related Posts with Thumbnails