«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι (Κ.Παλαμάς)..... Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά. Με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν, μας ανάψαν φωτιές στα χωριά. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Μα οι εχθροί μας πια τώρα σκορπίσαν και ξανάρθε σε μας λευτεριά. Για να φτιάξουμε τα όσα γκρεμίσαν, ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αναζητώντας την "χαμένη" συναίνεση...

Ξεχωριστά ραντεβού θα έχει την ερχόμενη Τρίτη ο Γιώργος Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόθεσή του από το βήμα της Βουλής, λέγοντας: "Την άλλη εβδομάδα, θα ζητήσω να δω όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, και ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, γιατί είναι μια κρίσιμη, μεγάλη μάχη αυτή που θα δώσουμε".
Στην κορυφή της ατζέντας των συναντήσεων Παπανδρέου η κρίσιμη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 16 και 17 Δεκεμβίου.
Ωστόσο, φαίνεται πως απώτερη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ συνεννόησης της κυβέρνησης με τις πολιτικές δυνάμεις ενόψει των κρίσιμων μεταρρυθμίσεων που προωθεί για την εξυγίανση της οικονομίας.
Πάντως, μετά και την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στα εργασιακά, τις ΔΕΚΟ και το φορολογικό το πολιτικό κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμη περισσότερο με τους πολιτικούς αρχηγούς να εκτοξεύουν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης.
Ο Αντώνης Σαμαράς κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι "προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο, που αιφνιδιαστικά και κατεπειγόντως αλλάζει, χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με εντεινόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες".
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής, τόνισε: "Φέρνετε έναν πολύ σκληρό νόμο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που κινείται στα όρια του κοινοβουλευτισμού. Γιατί δεν μας φωνάξατε, τότε, να πούμε πέντε πράγματα, να πούμε πέντε απόψεις; Μετά απ' αυτό τι να έρθουμε να κάνουμε; Να επικυρώσουμε αποφάσεις;".
Επικίνδυνη χαρακτήρισε την κυβέρνηση η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Μίλησε για εργασιακό μεσαίωνα, μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων.
"Δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση με αυτή την πολιτική" δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει "μια τεχνητή εικόνα συναίνεσης" την ώρα που στο Κοινοβούλιο θα συζητείται και θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο - "έκτρωμα" για τις εργασιακές σχέσεις, όπως το χαρακτήρισε.                            Πηγή   :      http://rthess.gr/articles_det.asp?artid=5110

Related Posts with Thumbnails