«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι (Κ.Παλαμάς)..... Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά. Με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν, μας ανάψαν φωτιές στα χωριά. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Μα οι εχθροί μας πια τώρα σκορπίσαν και ξανάρθε σε μας λευτεριά. Για να φτιάξουμε τα όσα γκρεμίσαν, ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Χιόνια αύριο στη Μακεδονία

Όπως προβλέπει η ΕΜΥ, αύριο η ημέρα στη Μακεδονία και στη Θράκη θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις. Το απόγευμα όμως θα πυκνώσουν και από το βράδυ και από τα δυτικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς. Στα δυτικά θα είναι τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη. Τοπικά ολικός παγετός.
Στη Θεσσαλονίκη επίσης θα επικρατούν λίγες νεφώσεις. Το απόγευμα όμως θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι το πρωί βόρειοι ΒΔ 4-5 μποφόρ. Το απόγευμα νότιοι. Η θερμοκρασία από -3 έως 5 βαθμοί.

Πηγή

Related Posts with Thumbnails