«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι (Κ.Παλαμάς)..... Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά. Με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν, μας ανάψαν φωτιές στα χωριά. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Μα οι εχθροί μας πια τώρα σκορπίσαν και ξανάρθε σε μας λευτεριά. Για να φτιάξουμε τα όσα γκρεμίσαν, ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Όχι κόμμα , αλλά απόκομμα και Συμμορία !

 

“Αρνούμεθα τα Κόμματα και ως συμμορίας και ως ενώσεις ιδιωτικών συμφερόντων. Υπό την έννοιαν αυτή διαλύουν το Κράτος και οδηγούν τους Λαούς εις την Παρακμήν.

Κόμμα σημαίνει την ένωσιν ελευθέρων  και ομοφρόνων ανθρώπων, οι οποίοι συνεργάζονται, δια να γίνουν φορείς της έννοιας του γενικού συμφέροντος, και οι οποίοι επιδιώκουν, μέσα εις την πραγματοποίησιν του γενικού συμφέροντος, την εξυπηρέτησιν και των θεμιτών ατομικών συμφερόντων.

Μόνον εκείνα τα Κόμματα, τα οποία επαγγέλονται εις τους οπαδούς των, ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά των, όχι παραβιάζοντα τους νόμους χάριν των φίλων, αλλά εξασφαλίζοντα μιαν γενικήν ευημερίαν, εντός της οποίας όλα τα άτομα θα ευρίσκουν και την ιδικήν των ευημερίαν, μόνον εκείνα τα Κόμματα είναι άξια των ελευθέρων πολιτευμάτων και της εμπιστοσύνης του Λαού μας.”

Γεώργιος “Γέρος” Παπανδρέου…

Αχ, Ρε Παπανδρέου τι τα ήθελες τα εγγόνια;

Να ‘σε τώρα να τους βλέπεις, με τον Πάγκαλο, τον Λοβέρδο, την Κατσέλη, τον Παμπούκη, τον Πεταλωτή και τ”αλλα παιδιά.

(Απόσπασμα από το κάτωθι βιβλίο σελ.193)

                 Πηγή :   http://netakias.wordpress.com

Και ένα ανέκδοτο για να χαμογελάσει λίγο το χειλάκι μας :

against New World Order είπε

Δεκεμβρίου 12, 2010 στο 10:20 μμ

παλιό ανέκδοτο που ισχύει μέχρι σήμερα. Σταματάει μία ρεπόρτερ κάποιον στο δρόμο και του λέει : αν απαντήσετε σωστά σε 3 ερωτήσεις θα κερδίσετε 1500 € Θα κερδίζετε 500 € σε κάθε ερώτηση. Αν απαντήσετε λάθος σε μία από τις 3 ερωτήσεις θα χάσετε και αυτά που κερδίσατε. ο άνθρωπος συμφώνησε. πρώτη ερώτηση ποιά είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας. Και απαντάει το Παρίσι. Μπράβο κερδίσατε 500€ Προχωράμε στην δεύτερη ερώτηση ή θέλετε να τραβηχτείτε για να μην χάσετε τα 500 € που ήδη κερδίσατε; Ο άνθρωπος συμφωνεί να προχωρήσει. 2ερη ερώτηση : πότε έγινε η επανάσταση κατά των Οθομανών στην Ελλάδα; απαντάει το 1821. Μπράβο κερδίσατε άλλα 500€. Θέλετε να συνεχίσετε; ο άνθρωπος συμφώνησε. 3η ερώτηση τι είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά την επαφή που είχε με την Μαργαρίτα και θα γεννούσε τον Γιώργο; ο άνθρωπος δεν ήξερε, σκεπτόταν, είχε στεναχωρεθεί που θα έχανε και τα 1000 € που είχε κερδίσει ήδη, στεναχωρεμένος λέει : έπρεπε να τραβηχτώ και η ρεπόρτερ φωνάζει Μπράβο σας κερδίσατε και άλλα 500€

Related Posts with Thumbnails